Nie wpisuj gotowych dań "gotowana pierś z kurczaka" czy jajko na miekko, wpisz przed obróbką termiczną. Ja dodałabym zdecydowanie z węglowodanów. Nie masz ich mega dużo. A tłuszczy jest sporo, białka bym nie podbijała.
No właśnie ile wynosi zapotrzebowanie? Bo takie strzelanie w kalorykę to trochę po omacku masa będzie. Wrzuć też zdjęcia do oceny, przy Twoich parametrach to nie wiem, czy jest czas na masę (ale zdjęcia przedstawią jak rozkłada się tkanka tłuszczowa). Co do samej diety bułki pszenne wymień na razowe, pełnoziarniste najlepiej z dobrej piekarni. [...]
wygląda ok, ale wpisuj produkty przed obróbką termiczną (udko) i jest raczej masa z kością fasolkę jak robisz sam i policzyssz to jak najbardziej możesz jeść, sam swojego czasu często jadałem taką tylko trochę odchudzoną Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2020-01-29 10:39:41
Wpisuj surowe produkty przed obróbką termiczną - nie smażona pierś z kurczaka. Zdecydowanie zbyt wysoka ilość protein, spokojnie możesz obniżyć tą wartość do 2g/kg masy ciała. Musli to produkt o wysokim stopniu przetworzenia, generalnie schemat jest mocno monotonny jak to wspomniałem w innym Twoim temacie. Brakuje warzyw i owoców które stanowią [...]
dzięki stary :) jeszcze zdam jedno pytanie tutaj bo nie chce spamowac robiąc nowego tematu... bo np. 100gram kaszy jęczmiennej to chbya 7gram białka czy jakos tak to chodzi tutaj o 100 gram kaszy przed obróbką termiczną czy po ? bo po ugotowaniu waży więcej...
Ja sądzę, że dostaleś wskazówki ;-) Szynki sklepowe do wywalenia, po treningu zjedz coś konkretniejszego, niż twaróg ma makaronem. Nie wpisuj smażony filet bez panierki, tylko wrzuć ilość tłuszczu jaki użyłeś oraz ilość mięsa zważonego przed obróbką termiczną. Grahamki są często barwione karmelem, są lepsze źródła węglowodanów...Masz owoce, [...]
Białka masz za dużo, spokojnie te 200g wystarczy, podbiłabym natomiast lekko tłuszcze w okolicach 120g, reszta węglowodany. Jak obliczałeś zapotrzebowanie, sporo wyszło. W ten sposób? http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Jeśli chodzi o dietę: - ilość płatków owsianych [...]
Liczyłeś zapotrzebowanie ? Policz zatem. Chleb zostaw w jednym posiłku, źródeł węglowodanów masz kilka (owoce, kasze, ryże, ziemniaki, płatki wszelkiego rodzaju ) Szynki wywal zastąp to miesem, rybą. Na kolację daj weglowodany. Nie wrzucaj gotowana piers z kurczaka, tylko "mięso z piersi z kurczaka" ważymy przed obróbką termiczną. Jajecznica na [...]
Ubytek masy po obróbce termicznej wynika z tego że mięso jak każdy inny produkt zawiera w swoim składzie wodę, produkty zawsze ważymy przed obróbką termiczną jeżeli chcemy liczyć makro
pierś liczę przed obróbka termiczną, gotowana, czasem smażona na oliwie. sałatki: z cukinii w zalewie octowej, skład cukinia marchewka, papryka. sałatka z buraczków i papryki w zalewie octowej. okolo 80-100g do posiłków przed i po treningowych, łącznie okolo ~180g sałatki na dzień. menu nie znacznie się będzie zmieniać, w drugim posiłku będzie [...]
"Jest w nim miarka, i taka jedna pełna miarka" proponuję zakupić sobie najzwyklejszą wagę kuchenną do 500g albo 1000g z jednym miejsce po przecinku, albo i bez :-) najtańsze chodzą na alldrogo za 10 zł. a problem na zawsze masz rozwiązany i dodatkowo możesz nawet sobie jedzenie ważyć przed obróbka termiczną i lepiej dopiąć swoją dietę :-) YO!
Pytam bardziej ze względu na moje zainteresowanie tym tematem. Nie jestem maniaczką indeksu, zgadza się- przestrzegam go. Ale akurat wydaje mi się ciekawe to , czym różni się obróbka termiczna w przypadku gotowania , a pieczenia. A co za tym idzie, większa glikemia w produktach pieczonych niż gotowanych. Może wybrałam złe studia :P
rozpiska przepisana z kartki. fakt ciężko jest to przejeść. 200g to waga przed obróbką termiczną. w załączniku otrzymana rozpiska. Myślę, że najwygodniej będzie tak to pokazać. są dwie opcje. albo ja coś źle wpisałem faktycznie albo rozpisujący troszkę się machnął, bo fakt faktem. mikroskładniki po przepisaniu na stronę różnią się od tych podanych [...]
rozumiem, że zważyłeś także produkty przed obróbką termiczną, a nie wpisałeś na oko? I że gramatura pokrywa sięz gramaturą wcześniej jadanych pokarmów? podaj jeszcze informacje na swój temat:jak wyglądają treningi siłowe, jaki masz bf / obwody / lub fota sylwetki, czy pracyjesz fizycznie, ile czasu poświęcasz na sen...